Britney Spears'in babası, kızının vasiliğini bırakacağını açıkladı

Britney Spears’in babası Jamie Spears, vasiliğinin askıya alınması için açılan davada mahkemeye kızının vasiliğinden çekilmeyi planladığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Britney Spears'ın babası Jamie Spears, kızının vasiliği konumundan çekileceğini açıkladı. Jamie Spears'ın mahkemeye verdiği dilekçede, vasilikten alınması için herhangi bir neden bulunmadığı ancak Spears'in mal varlığının adli denetimi gibi bekleyen birkaç konunun çözüme kavuşmasının ardından vasilikten ayrılacağı belirtildi.

Britney Spears'ın bu davada ilk kez kendi seçerek anlaştığı avukatı Mathew Rosengrat da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, gelişmenin müvekkili için "büyük bir zafer" olduğunu söyledi. Jamie Spears'ın vasilikten çekilmesi için zaman kaybetmemesi gerektiğini belirten Rosengrat, "Bay Spears'ın kızının üzerinden milyonlarca dolar kazandığı geçtiğimiz 13 yılı soruşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Britney Spears, 2008 yılında zihinsel sağlığından endişe duyularak hastaneye yatırılmış, mal varlığını, kariyerini ve kararlarını kontrol etmek üzere babasına vasilik verilmişti. Şarkıcı, vasisi konumuna geçen babasının vasiliğinin iptali için mahkemeye giderek, babasının bunu istismar ettiğini, kendisini zorla çalıştırdığını belirtmişti. 

Spears'ın talebi 30 Haziran'da reddedildi ancak 14 Temmuz'da Britney Spears'e kendi avukatını tutma hakkı verildi. Bu hakkın ardından şarkıcı, babasının vasiliğine karşı yeniden mahkemeye başvurdu. Britney Spears'ın bu konudaki hukuk mücadelesini anlatan "Framing Britney Spears" belgeselinin ardından konu ABD kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve düzenlenen "Free Britney" (Britney'e Özgürlük) kampanyasına birçok isim destek verdi. (AA)