Brezilya'da uyuşturucu operasyonu: İtalyan 'kokain kralı' yakalandı

İtalya'nın en çok aranan ikinci suçlusu olan mafya lideri Rocco Morabito Brezilya'da yakalandı. 'Kokain kralı' lakaplı Morabito, 30 yıldır İtalyan yargısından kaçıyordu.

Fotoğraf: İtalyan polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Ndrangheta mafyası ile bağlantıları ve uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle İtalya'da hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan firari mafya lideri Rocco Morabito Brezilya'da yakalandı. 'Kokain kralı' olarak da anılan Morabito'nun, Brezilya ve İtalya polisinin ortak operasyonuyla yakalandığı açıklandı.

Morabito 2017 yılında, İtalyan yargısından 22 yıl boyunca kaçtıktan sonra Uruguay'da yakalanıp cezaevine konmuştu. Ancak 2019'da buradan firar etmişti.

O tarihten beri süren soruşturmanın sonucunda, 'kokain kralı' Brezilya'nın kuzeydoğusundaki kıyı kenti João Pessoa'da yakalandı. Morabito ile birlikte biri bir başka İtalyan firari olmak üzere iki yabancı daha tutuklandı. İtalyan polisinin de Brezilya'ya giderek operasyona katıldığı belirtildi. 

Brezilya Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Morabito İtalya'da ikinci en çok aranan suçluydu ve dünyanın en büyük, en güçlü suç örgütlerinden 'Ndrangheta ile bağlantılı olmakla suçlanıyor" denildi.

Reuters ajansı ilgili haberinde, Brezilya'nın Avrupa'ya kokain ticareti konusunda giderek daha fazla önem kazandığını, çetelerin İtalya, Hollanda ve Balkanlardaki örgütlerle işbirliği içinde olduğunu yazdı. (DIŞ HABERLER)