Brezilya'da şiddetli sağanak yağış en az 35 can aldı

Brezilya'nın Pernambuco ve Alagaos eyaletlerinde gerçekleşen şiddetli sağanak yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sebebiyle en az 35 kişi öldü.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın beş ay içindeki dördüncü büyük sel olayını yaşadı. Atlas Okyanusu kıyısındaki iki büyük şehirde, cuma ve cumartesi günkü etkili olan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle en az 35 kişi öldü.

Pernambuco eyaletinin resmi Twitter hesabından verilen bilgiye göre, yağmurlar yamaçlardaki mahallelerde toprak kaymalarına neden olduğu için cumartesi öğleden sonra en az 33 kişi öldü. Eyalet hükümetine göre 765 kişi daha en azından geçici olarak evlerini terk etmek zorunda kaldı. Komşu Alagoas eyaletindeki yetkililer de iki ölüm kaydetti.

Reuters'in haberine göre, ölümlerin çoğu Pernambuco eyaletinin başkenti Recife'de meydana geldi. Brezilya'daki birçok kentsel alanda olduğu gibi, Recife'nin mahallelerinin çoğu, araziye ve çamur kaymalarına karşı savunmasız yerlerde inşa edilmiş halde.

Brezilya'nın büyük bir kısmı 2021'in çoğunu şiddetli bir kuraklık içinde geçirirken, yılın son aylarında alışılmadık derecede yoğun yağışlar gelmeye başladı. En son şubat ayında Rio de Janeiro eyaletinin dağlarında gerçekleşen şiddetli sağanak yağışlar 230'dan fazla kişiyi öldürmüştü. (DIŞ HABERLER)