Brezilya'da banka soygunu: Rehineleri canlı kalkan olarak arabaya bağladılar

Brezilya'nın Araçatuba kentinde bir çete banka soygunu düzenlendi. Silahlı çete üyeleri, kentten kaçarken en az 10 rehineyi arabaya bağlayarak canlı kalkan olarak kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın São Paulo eyaletindeki Araçatuba kenti, ağır silahlı bir çetenin rehineleri arabalara bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığı bir soyguna sahne oldu. Patlayıcı ve ağır silah taşıyan çetenin askeri polisin kışlasını basıp güvenlik güçlerini etkisiz hale getirmeye çalıştığı, bu sırada da en az iki bankayı soyduğu belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, soyguncuların kentten kaçarken arabaların kaportalarına en az 10 rehineyi bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığı görülüyor.

Brezilya basını, çetenin soygun sırasında kente erişimi zorlaştırmak için otobanlarda arabaları ateşe verdiğini de yazdı. Olay sırasında çıkan çatışmada patlama sesleri de duyulurken, en az bir polis ile bir çete üyesi yaralandı.

Yerel basındaki haberlere göre, çete üyeleri en az 10 arabayla kentten kaçtı. Bu sırada rehinelerin hâlâ arabaların üzerine bağlı olduğu görüldü. Rehinelerin Araçatuba'nın dışında serbest bırakıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)