Brezilya: Çin aşısı CoronaVac'ın koruma oranı yüzde 78

Brezilya, Çin firması Sinovac'ın ürettiği korona virüsü aşısı CoronaVac'ın ülkedeki Faz-3 denemelerinde yüzde 78 oranında koruma sağlandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Çin'den 50 milyon doz sipariş ettiği korona virüsü aşısının Brezilya'da tamamlanan Faz-3 denemelerinde yüzde 78 oranında koruma sağladığı açıklandı. İlk olarak aşı denemelerini Çin firması Sinovac ile ortaklaşa yürüten Sao Paolo eyaleti Butantan Enstitüsü'nden bir kaynağa dayandırılan haber, eyalet hükümetince doğrulandı. Butantan Enstitüsü'nün, aşının Brezilya genelinde acil kullanım onayı almak için başvuruda bulunduğu da belirtildi.

TÜRKİYE'DEKİ ARA SONUÇLARDA ORAN YÜZDE 91.25'Tİ

Brezilyalı yetkililerin 23 Aralık'ta yapması beklenen açıklama Sinovac firmasının talebiyle ertelenmiş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Aralık'ta yaptığı açıklamada, aşının Türkiye'deki Faz-3 denemelerinin ara sonuçlarına göre yüzde 91.25 oranında koruma sağladığını açıklamıştı. Brezilyalı denemelere 60 yaş üzerindeki gönüllüler de katılırken, Türkiye'de yaş sınırı 18-59 arasında tutulmuştu. Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da sırasıyla en fazla Covid-19 vakasına sahip olan Brezilya ve Endonezya, bu ay CoronaVac aşısını kullanmaya hazırlanıyor. (DIŞ HABERLER)