Bradley Cooper, 'Maestro'daki 6 dakika için 6 yıl çalıştığını açıkladı

"Maestro" filminin başrol oyuncusu Bradley Cooper'ın filmdeki bir sahne için 6 yıldır pratik yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bradley Cooper'ın hem yönettiği hem de orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein'a hayat verdiği "Maestro" filmindeki bir sahne için 6 yıldır pratik yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu sahnede, Bernstein'ın 1976'da Ely Katedrali'nde Londra Senfoni Orkestrası'nı yönetmesi yeniden canlandırılıyor.

Beyazperde'nin aktardığına göre, filmin Los Angeles'taki gösteriminde konuşan Cooper, filmde Bernstein tarzında müzik yönetebilmeyi öğrenmek için tam altı yıl harcadığını belirterek, "O sahne hakkında çok endişelendim çünkü canlı olarak yaptık. Londra Senfoni Orkestrasıydı bu. Canlı olarak kaydedildim. Onları yönetmek zorunda kaldım. Altı dakika 21 saniyelik müziğin nasıl yönetileceğini öğrenmek için altı yılımı harcadım" dedi. 

Öğretmenlerine ve Metropolitan Operası direktörü Yannick Nézet-Séguin'e teşekkür eden Cooper,  "1976'da Londra Senfoni Orkestrası ile Ely Katedrali'nde Leonard Bernstein'ın orkestra şefliğini izlediğim ham bir görüntü elde edebildim. Ve bu yüzden üzerinde çalışmam gerekiyordu" diye konuştu.

"Maestro", Amerikalı besteci Leonard Bernstein'in hayatını ve Felicia Montealegre ile evliliğini konu alıyor. Cooper'a Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke ve Sarah Silverman gibi isimlerin de eşlik ettiği "Maestro" 20 Aralık'ta Netflix'te izleyicilerle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)