Bozgeyik devasa zararın ardından PTT'de müşavir olmuş

PTT'nin 1 milyar 200 milyon lira zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olan Kenan Bozgeyik’e kurumda üst düzey başka görevler verildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PTT 2018 yılında 216 milyon lira kâr ederken, bir yıl sonra 1 milyar 200 milyon lira zarar açıkladı. Kurumun son iki yıl için açıkladığı zarar ise 1 milyar 959 milyon lirayı buldu. 

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olarak görev yapan Kenan Bozgeyik’e adeta ödüllendirircesine PTT bünyesinde yeni görevler verildiği ortaya çıktı. 
CHP Milletvekili Orhan Sümer, PTT yönetimine, genel müdür görevinden alınan Kenan Bozgeyik’in kurumla mevcut ilişkisini sordu. Bozgeyik’in görevinden alındığının altını çizen Sümer, “Bozgeyik’in kurumunuz veya kurumunuza bağlı şirketlerde bir bağı kalmış mıdır?” diye sordu.

Kamuoyuna, 'hayali evrak vurgunu' olarak yansıyan yolsuzluğun altında imzası bulunan Bozgeyik’in, kurumda müşavir olarak çalışmaya devam ettiği ve PTT iştiraki Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’de de yönetim kurulu başkanı olarak bulunduğu açıklandı.
HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

Etiketler PTT genel müdür zarar