Bozdağ 'işkence yok' dedi, Gergerlioğlu 4 ayda ölen 24 kişiyi sordu

Bozdağ "Cezaevlerinde işkence, kötü muamele yok. İddialar çarpıtma, kurgu" dedi. HDP'li Gergerlioğlu tepki gösterdi: "Cezaevlerinde 4 ayda 24 kişinin ihlaller sonucu öldüğü Bakan mı bunu söylüyor?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Hakimevi'nde Adalet Bakanlığı personeliyle bir araya geldiği iftar programında Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik saldırıyı kınadı.

"Fedakarca gayret eden, çabalayan infaz koruma memurlarımıza karşı terör örgütü, terör eylemi düzenliyor ve ona karşı saldırıda bulunuyor. Bu, vahşetin başka bir yüzüdür" diyen Bozdağ, sözü cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarına getirdi ve şunları söyledi: "Bölücü terör örgütü, FETÖ ve diğer terör örgütleri son günlerde cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olduğuna dair iftiralarını doğruymuş gibi sosyal medyadan, kendi yayın organlarından ve parlamento içine kadar uzanan bazı kişiler vasıtasıyla gündeme taşıyor. Türkiye'nin ceza infaz sistemi net, şeffaf ve dünyanın en iyi örneklerinden bir tanesi. 

'ABARTMA, ÇARPITMA, KURGU'

Cezaevlerine yönelik iddiaların tamamına yakını abartma, çarpıtma ve kurgu. Altını çizerek söylüyorum, Türkiye cezaevlerinde işkence, kötü muamele yoktur. İşkence ve kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşılmaktadır. Bu konuda gelen hiçbir iddia açıkta bırakılmamıştır. Her iddia incelenmiş, değerlendirilmiş ve bunlarla ilgili tahkikatlar yapılmıştır. Ulusal denetim, ülke içinde, ülke dışı denetimlere bizim cezaevlerimiz sonuna kadar açıktır."

'CEZAEVLERİNDE 4 AYDA 24 KİŞİ İHLALLER SONUCU ÖLDÜ' 

 

Bozdağ'ın açıklamalarına HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan tepki geldi. Twitter'da Bozdağ'ın sözlerini alıntılayan Gergerlioğlu "Hadi ordan! Soru önergelerimize cevap ver(e)meyen, ha bire yalan açıklamalar yapan, CPT raporlarını engellemeye çalışan, cezaevlerinde son 4 aydır 24 kişinin ihlaller sonucu öldüğü Bakan mı bunu söylüyor? El insaf! Silivri 5'de ölen Ferhan Yılmaz için doğru konuş önce!" (HABER MERKEZİ)