'Boynuzlu şamana' izin çıkmadı: Serbest kalamayacak kadar tehlikeli

ABD'de bir federal yargıç, Donald Trump yanlılarının düzenlediği Kongre baskınında kostümüyle dikkat çeken 'boynuzlu şaman' Jake Angeli'nin 'serbest bırakılamayacak kadar tehlikeli' olduğunu söyleyerek hapiste kalmasına karar verdi. Yargıç Royce Lamberth, Angeli'nin 'gerçeklikten kopuk' olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Kongre binasını basan Donald Trump destekçilerinin en tanınan yüzü olan 'boynuzlu şaman' Jake Angeli'nin serbest bırakılması taleplerini reddeden federal yargıç, 'serbest bırakılamayacak kadar tehlikeli' olduğu gerekçesiyle hapiste kalmasına karar verdi. Angeli, baskını kışkırtmakla suçlanan eski başkan Trump aleyhinde tanıklık yapmak istediğini, pişman olduğunu ve özür dilediğini söylemesine rağmen serbest kalmayı başaramadı.

Federal yargıç Royce Lamberth, yayınladığı 32 sayfalık açıklamada, gerçek adı Jacob Anthony Angeli Chansley olan 'boynuzlu şamanın' serbest bırakılamayacak kadar tehlikeli olduğunu ve davası görülürken hapiste kalmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

'YENİ BİR SALDIRI PLANLAYABİLİR'

Kendisini aşırı sağcı komplo teorisi örgütü QAnon'un 'şamanı' olarak niteleyen Angeli'nin ev hapsine konulması halinde federal hükümete yönelik yeni saldırı komplosu kurabileceğine dikkat çeken Yargıç Lamberth, sanığın gerçek anlamda pişmanlık duymadığını, eylemlerinin barışçıl ve zararsız olduğunu savunarak gerçeklikten kopuk olduğunu gösterdiğini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Lamberth, "Sanık kendini 6 Ocak'ta polis tarafından Kongre binasına kabul edilmiş barışçı bir kişi olarak betimliyor. Mahkeme, onun kanıtları manipüle etmeye ve eylemlerinin vehametini önemsizleştirmeye yönelik çok sayıda girişimini ikna edici bulmadı" dedi.

'TEHLİKELİ BİR SİLAH TAŞIYORDU'

Avukatı, Angeli'nin 6 Ocak Kongre saldırısında elinde tuttuğu mızrağın bayrak direğinden ibaret olduğunu savunurken, yargıç, tehlikeli bir silah olduğuna hükmederek "Üstüne metal bir mızrak ucu sabitlenmiş 1.8 metrelik bir direk, şüphesiz ki tehlikeli bir silahtır" vurgusunu yaptı. Kararda "Sanığın hapisten kamuoyuna yaptığı açıklamalar, kendisine yöneltilen suçlamaların ciddiyetini tam kavrayamadığını gösteriyor. Tam tersine, 6 Ocak'ın kurbanının ABD Kongresi üyeleri ve Amerika halkı değil, kendisi olduğuna inanıyor" denildi. (Kaynak: Sputnik)