Bostonbullulardan ABD'de eylem: 'Her yer Boğaziçi, her yer direniş'

ABD'nin Boston kentinde yaşayan bir grup Türkiyelinin Gezi Parkı protestolarıyla dayanışma için kurduğu 'Bostonbullular', Boğaziçi Üniversitesi'ndeki 'kayyım rektör' protestolarıyla dayanışma için eylem düzenledi. Eylemde "Her yer Boğaziçi, her yer direniş" sloganı atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kurum dışından rektör olarak atanmasına karşı ABD'de de bir protesto gösterisi düzenlendi. ABD'nin Boston kentinde yaşayan bir grup Türkiyelinin Gezi Parkı eylemleriyle dayanışma için kurduğu 'Bostonbullular' grubu, Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrencileri ve öğretim üyeleriyle dayanışma için biraraya geldi.

"Her yer Boğaziçi, her yer direniş" ve "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" sloganlarının atıldığı eyleme, Boston'daki üniversitelerde çalışan çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Eylemde, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve akademik özerklik mücadelesinin yanındayız!", "Aşağı Bakmıyoruz", "Üniversiteme dokunma" ve "Kayyum rektör istemiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. 

'BOSTONBULLULAR' NEDİR?

Bostonbullular grubu 2013 yılında, Gezi Parkı eylemleriyle dayanışma amacıyla Boston'da yaşayan bir grup Türkiyeli öğrenci, entelektüel, sanatçı, işçi, iş insanı ve Türkiye vatandaşı tarafından kuruldu. Grup, 'Türkiye'de yaşayanan insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokrasi ihlalleri konusunda uluslararası farkındalık yaratmayı' amaçlıyor. (DIŞ HABERLER)