Boşanmak üzere olduğu kadını katledip sosyal medyadan paylaştı

Ezine’de Gencay Korur, boşanmak üzere olduğu A.K.’yi ateşli silahla öldürdü. Korur daha sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaparak cinayeti itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Gencay Korur, bir süredir ayrı yaşadığı ve boşanmak üzere olduğu A.K.’yi ailesi ile birlikte yaşadığı evde ateşli silahla katletti. Dün gece yaşanan saldırı sonrası A.K., Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırılsa da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayıplara karışan Korur'u arama çalışmaları devam ediyor.

Cinayetin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gencay Korur, cinayeti işlediğini itiraf etti. 

Boşanmak üzere olduğu A.K.’yi katleden Gencay Korur

UZAKLAŞTIRMA KARARI İŞE YARAMADI

A.K., yaklaşık sekiz ay önce Gencay Korur'dan gördüğü şiddet gerekçesiyle Ezine’deki ailesinin evine taşındı. A.K, bu süreçte boşanma davası açtı, Korur hakkında uzaklaştırma kararı çıkardı. Korur, kadını ölümle tehdit etmeye devam etti.

A.K.’nin avukatı Ahmet Erzi, bu cinayeti daha önce öngördüklerini ancak gerekli tedbirleri aldıramadıklarını söyledi. Erzi, “Şiddet gördüğü eşinden boşanmak üzere olan müvekkilim A.K., Gencay Korur tarafından öldürüldü. İki çocuk annesiz bırakıldı. Defalarca kez şikayetçi olmamıza rağmen, tedbirlerin alınmasını talep etmemize rağmen yeterli tedbirler alınmadı. Bir kadın cinayetinin daha yaşanmaması için tedbirlerin alınmasını tüm dava sürecinde talep etmiştik” dedi.

Erzi, failin kaçak olduğunu belirterek görenlerin polise bildirmesi gerektiğini ifade etti. “Sözde koruma tedbiri olan uzaklaştırma hiçbir işe yaramadı” diyen Erzi, “Hukuk sistemi, bir kadını daha yalnız ve çaresiz bırakarak ölüme gitmesini izledi. Canımız yandı. Fail halen yakalanmadı. Bir kadın katledildi” diye konuştu.