Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından kaçırılan Şilan Topal bulundu

Şişli'de, ailesinin evinin önünden, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından kaçırılan 22 yaşındaki Şilan Topal bulundu. Şilan Topal'ı kaçıran fail erkek ve bir kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Şişli ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Mithat Topal ve beraberindeki kişiler tarafından kaçırılan 22 yaşındaki Şilan Topal, Gaziosmanpaşa'daki bir adreste bulundu. Gözaltına alınan fail erkek ve beraberindeki bir kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şilan Topal, "Sadece çocuğuma kavuşmak istiyorum" dedi. Mithat Topal ve diğer failin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor. Polis, Mithat Topal'a yardım eden ve henüz bulunamayan üçüncü kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Şilan Topal, sistematik şiddet gördüğü Mithat Topal hakkında boşanma davası açmıştı. Dava 9 aydır sürerken Şilan Topal, çocuğuyla birlikte Şişli'de oturan ailesinin yanına taşınmıştı. Eşini tehdit eden Mithat Topal, geçtiğimiz günün akşam saatlerinde Şilan Topal'ın yaşadığı evin önüne gelerek onu kaçırdı. 

Öte yandan fail hakkında şimdiye kadar 30'dan fazla dava açılmış, ancak herhangi bir ceza verilmemiş. Şilan Topal'ın başvuruları üzerine fail hakkında sadece ev hapsi ve uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. Failin ev hapsi cezasının bittiği gün, Şilan Topal'ı kaçırdığı, Şilan Topal'ın ise kaçırılmadan önce emniyete giderek fail hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ/DHA)