Boşandığı kadını döverek ağır yaralayan erkeğe 10 yıl hapis cezası

Samsun'da boşandığı kadını öldüresiye döverek ağır yaralayan İbrahim Zarap isimli erkeğe 10 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Samsun’un Canik ilçesinde 5 yaşındaki çocuğunun önünde boşandığı kadını öldüresiye döven İbrahim Zarap'a 10 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Savcının hazırladığı iddianamede, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen İbrahim Zarap, 12 Nisan'da ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Bugün 2’nci kez hakim karşısına çıkan tutuklu Zarap, duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Darp edilen E.M'nin yanı sıra avukatları İslam Gezer de salonda hazır bulundu. Duruşmaya E.M'ye destek için birçok ilden avukat ile kadın platformu temsilcileri de katıldı. 

‘PSİKOLOJİM BOZULDU, TEDAVİ GÖRÜYORUM’

Duruşmada savunma yapan İbrahim Zarap, “Yapmış olduğum şey, çok kötü. Pişmanım hem de aşırı derecede pişmanım. Böyle bir şeyin olmasını istemezdim. Psikolojim bozuldu, tedavi görüyorum. Biraz da benim açımdan olaylara baksınlar. Ben onu öldüremem, ben onun için ölümü göze aldım. Bundan sonra böyle bir olayla karşınıza çıkmayacağıma söz veriyorum ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. İbrahim Zarap’a 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten 10 yıl, 'mala zarar verme' suçundan ise 4 ay hapis cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

6 Mart 2021'de saat 21.00 sıralarında Karşıyaka mahallesinde İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı E.M. ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada genç kadını öldüresiye darp etti. Çevredekilerin müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

E.M. ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adliyeye sevk edilen Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen E.M, 5 gün sonra tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu oldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Zarap, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'BEN BU İŞİ BURADA BİTİRECEĞİM'

İddianamede yer alan görgü tanığı ifadelerine göre Zarap'ın olay sırasında kendisine müdahale etmek isteyenlere dönerek, "Ailevi mesele, siz karışmayın. Ben bu işi burada bitireceğim, onu öldüreceğim" dediği de yer almıştı. (HABER MERKEZİ)