Borsa İstanbul ikinci kez durduruldu

Borsada işlemler geçici olarak durduruldu. Saat 10.30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edeceği açıklandı. Ancak 10.30 itibariyle işlemler başlamazken ikinci durdurma açıklandı. Borsa 11.18'de yeniden işleme açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güne liranın değer kaybıyla başlayan finansal piyasalarda bir karar da İstanbul Borsası'dan (BİST) geldi. Güne sert bir düşüşle başlayan borsanın 10.30'a kadar kapalı kalacağı açıklandı. Borsa İstanbul’un büyük değer kaybıyla haftaya başlamasının ardından devre kesici uygulamaya girdi ve işlemler durduruldu. Borsanın saat 10.30 sularında tekrar işleme açılacağı belirtilmesine karşın işlemler ikinci kez durduruldu. Bu sürede Borsa İstanbul’un sitesine de ulaşılamadı. 

YÜZDE 5'TE BİRİNCİ, YÜZDE 7'DE İKİNCİ DURDURMA

BIST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle 1.427 puandan başladı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 8'i aşan düşüş kaydetti. Düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla işlemler geçici olarak durduruldu. 

BİST’ten ilk durdurma için yapılan açıklamada, "Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, VİOP'ta işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemler geçici olarak durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Endekste işlemlere aranın ardından tekrar başlandı. Fakat düşüşün yüzde 7 olmasıyla ikinci devre kesici sistemi devreye girdi. Borsadan yapılan açıklamada, "Saat 10:38:20 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir" denildi. Borsa 11.18 itibariyle yeniden işleme açıldı. (EKONOMİ SERVİSİ)