Boris Johnson'dan 'ırkçılıkla mücadele' sözü

İngiltere-İtalya maçı sonrası siyah futbolcuların ırkçı saldırılara maruz kalmasının ardından İngiltere Başbakanı Johnson, suçlu olanların maçlara gitmemelerini sağlamak için adımlar attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EURO 2020'de İngiltere-İtalya karşılaşması sonrası İngiltere Milli Takımı'nın siyah futbolcuları Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın ırkçı söylemlere maruz kalmasının ardından ırkçılığı körüklemekle eleştirilen Başbakan Boris Johnson, ırkçılıkla mücadele sözü verdi. Bunun ele alınması ve ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Johnson, ırkçılığın İngiltere'de bir sorun olduğunu kabul ederek sosyal medyada bu söylemlerde bulunanların cezalandırılacağını belirtti.

Johnson, ırkçılığı tamamen kınadığını ve suçlu olanların maçlara gitmemelerini sağlamak için adımlar attığını söyledi. Johnson, hükümetin, İngiltere'de sistemik ırkçılığın bir sorun olmadığına dair inancının arkasında durup durmadığını sorusuna ise, "Irkçılığın İngiltere'de bir sorun olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Geçtiğimiz günlerde, futbolculara yönelik ırkçı söylemler tepkilere neden olurken İngiliz Polis Teşkilatı da yaşananların 'kabul edilemez' olduğunu belirterek sosyal medyadaki ırkçı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın maruz kaldığı ırkçı saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "EURO 2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya paylaşımlarının farkındayız. Bu taciz kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır" ifadeleri yer almıştı. (AA/DIŞ HABERLER)