Boris Johnson Hindistan'da: Rusya'yla enerji ticareti azaltılmalı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Güney Asya ülkesi Hindistan’a ziyarette bulundu. Başbakan Narendra Modi ile görüşmelerinde Rusya'yla mevcut enerji ticaretinin azaltılmasını önderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Başbakan Narendra Modi'yle görüştü. Johnson, Modi’ye “Putin’in hidrokarbonu” diye adlandırdığı enerji tedarikinin azaltılmasını önerdi. 

Reuters haber ajansına göre, Johnson görüşmede Güney Asya ülkesiyle milyarlarca sterlinlik ticareti artırmakla birlikte Hindistan vatandaşlarına daha çok vize sunmayı teklif etti.

Johnson ziyareti öncesi uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Hindistan Başbakanı Modi'ye Rusya lideri Putin'le ilişkileri konusunda herhangi bir talepte bulunmayacağını belirtmişti. 

PUTİN'E 'TİMSAH' BENZETMESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'in Putin'e güvenebilmesinin “imkansız” olduğuna inandığını da söyleyen Johnson, “Ukraynalıların (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’le nasıl müzakere edebileceklerini görmek çok zor çünkü (Putin) iyi niyetten yoksun ve stratejisi belli ki Ukrayna’yı girdaba çekip, çoğuna el koymak ve güçlü bir pozisyondan müzakere sağlayabilmek; belki de Kiev’e başka bir saldırıda bulunmak” demişti.

Johnson, Putin için, “Bir timsahla ağzında bacaklarınızı tutarken nasıl müzakere edebilirsiniz?” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)