'Borçsuzluk yazısı' e-Devlet'ten doğrulama olmadan alınabilecek

E-Devlet'te, vergi dairelerinde kayıtlı vergi borcunun bulunup bulunmadığında dair belge artık kimlik doğrulaması olmadan alınabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  E-Devlet'te Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) kimlik doğrulamasıyla alınabilen "Borcu yoktur" yazısı, artık ayrı bir işlem gerekmeden gerçek ve tüzel kişilere doğrudan verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç konuyla ilgili şöyle konuştu: "Gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı entegrasyonu tamamlanan "Borç Durum Yazısı Talep Girişi" hizmetleri e-Devlet Kapısı'ndan doğrudan verilmeye başlandı. Bu hizmetlerle kullanıcı, kendi adına veya imza yetkisi olan tüzel kişilere ilişkin GİB vergi dairelerinde kayıtlı vergi borcunun bulunup bulunmadığında dair talepte bulunabilecek ve talep üzerine yapılan inceleme sonucu, kullanıcının vergi borcunun bulunup bulunmadığına ilişkin bilgi yine aynı hizmet üzerinden alınabilecek."

BU YIL 4 MİLYONDAN FAZLA KULLANILDI

Koç, söz konusu belgenin genellikle kamu ihale mevzuatı/ihaleye girmek ya da kamu kurum ve kuruluşlarından ödeme alabilmek için istendiğini, diğer sebeplerden dolayı da bu belgeye ihtiyaç duyulabildiğini belirtti.

Daha önce "kimlik doğrulama" ile sunulan "Borcu Yoktur Yazısı Talep Girişi" uygulaması Ocak-Ekim 2021 döneminde ise 4 milyon 271 bin 396 kez kullanıldı. (AA)