Bolu Mengen’de 5 gündür süren elektrik kesintileri Meclis gündeminde

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu’nun Mengen ilçesinde 48 köyde süren elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.

Bolu Mengen’de 5 gündür süren elektrik kesintileri Meclis gündeminde
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Bolu Milletvekili, Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi Türker Ateş, Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı 56 köyden 48’inin yoğun kar yağışı nedeniyle 5 gündür elektriksiz kalmasını TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Ateş, “Özelleştirme sonrası yıllardır dağıtım şirketi gerekli altyapı yatırımlarını yapmıyor. Bakanlık da bu eksiklikleri görmezden geliyor. Yaşanan mağduriyetten hem şirket hem bakanlık sorumlu. Bir an önce elektrik sorunu çözülmeli’ dedi.

Ateş, Bakan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

“Bolu Mengen’deki elektrik kesintisinin uzun süre giderilememesinin gerekçeleri nelerdir? Elektrik kesintisinin yaşandığı bölgelerdeki arızalara müdahale edilmesi için kaç ekip görevlendirilmiştir? Müdahale sürecinde yeterli personel ve teknik donanım bulunmakta mıdır? Yoğun kar yağışlarının sıkça yaşandığı bu bölgede altyapının güçlendirilmesi için herhangi bir planlama yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi çalışmalar gerçekleştirilmiştir? Elektrik kesintileri nedeniyle hayatını kaybeden ya da sağlık durumu risk altına giren vatandaşlarımızla ilgili bir inceleme başlatılmış mıdır? Bakanlık olarak bu konuda bir sorumluluk üstlenmeyi düşünüyor musunuz? Elektrik dağıtım şirketlerinin arıza müdahalesi ve altyapı güçlendirme konularında yeterliliklerini denetlemek amacıyla ne gibi düzenlemeler yapılmaktadır?”

Etiketler Türker Ateş chp bolu