Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: 11 vekil istifa etsin erken seçim yapılsın

TBMM'de 11 vekilin istifası durumunda boş koltuk sayısının 30'a ulaşacağını söyleyen Tanju Özcan, bu durumda erken seçim kararı alınmak zorunda kalınacağını belirterek muhalefete çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, erken seçim için 11 milletvekilinin istifa etmesi çağrısı yaptı. Özcan bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki, milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır" dedi.

Ankara, İzmir, Aydın, Muğla, Eskişehir gibi illerde 11 muhalif milletvekilinin istifa edebileceğini belirten Özcan, halkın hayat pahalılığına tahammülünün kalmadığı bir dönemde bu istifaların muhalefetin görevi olduğunu söyledi. Özcan şöyle konuştu: ""11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan vekillik sayısı, bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. 11 cesur yürek kim olabilir? Onunla ilgili de önerim var. Mesela Ankara 1. Bölge yeni kuruldu, 1 arkadaşımız, İzmir'de 2 bölge var, birer arkadaşımız, Aydın'dan, Muğla'dan, Tekirdağ'dan, Eskişehir'den, Kırklareli'den, Balıkesir'den, Adana'dan, Hatay'dan bir arkadaşımız istifa ettiği takdirde, yaklaşık 12 buçuk milyon seçmen. Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur yürekli milletvekili artık yeter, Türk milletini bu esaretten kurtarmak lazım, sorunlar benim koltuğumdan daha önemli derse... Ara seçim, yani 30 vekilliği için yapılacak ara seçimde, Türkiye seçmeninin yüzde 56'sı oy kullanacak. Bu 30 vekil için sandığa gidecek. Dolayısıyla bu siyasetin doğası gereği genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan'ın bunu genel seçime götürmeme şansı yok." (HABER MERKEZİ)