Bolsonaro'ya yakın belediye başkanı yolsuzluktan tutuklandı

Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya yakınlığıyla tanınan Rio de Janeiro Belediye Başkanı Marcelo Crivella, bir yolsuzluk ağı kurma suçlamasıyla tutuklandı. Bir itirafçının belediyede para aklandığını ve kamu ihaleleri karşılığında rüşvet alındığını anlatması üzerine gelen tutuklama, Bolsonaro'ya darbe olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın ikinci en büyük kenti Rio de Janeiro'nun Belediye Başkanı Marcelo Crivella, görevi bırakmasına dokuz gün kala yolsuzluktan tutuklandı. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya yakınlığıyla tanınan Crivella, belediyede rüşvet ve yolsuzlukla suçlanıyor.

İKİ İŞ İNSANI VE ESKİ BİR POLİS DE TUTUKLANDI

O Globo gazetesinin haberine göre, bu sabah saatlerinde belediye başkanının evine dört ayrı araçla gelen polis ve savcılar arama yaptıktan sonra Crivella'yı tutukladı. Crivella'nın 'sağ kolu' olarak bilinen ve resmi görevi olmamasına rağmen belediye binasında ofisi bulunan iş insanı Rafael Alves ile kentin önde gelen turizm yetkilisi olan kardeşi Marcelo'nun da tutuklandığı belirtildi. Belediye meclisi üyesi ve eski polis Fernando Moraes'in de tutuklandığı açıklandı.

İDDİALAR NE?

Geçtiğimiz yıl aralık ayında başlatılan soruşturmada, belediye içinde bir yolsuzluk ağı oluşturulduğu iddiaları araştırılıyor. Soruşturma, belediye başkanıyla bağlantıları olan bazı kişiler için para akladığını ve kamu ihaleleri karşılığında rüşvet alındığını itiraf eden bir zanlının ifadesinin ardından başlatılmıştı.

CRIVELLA: SUÇLAMALAR SİYASİ

Görev süresi birkaç gün sonra sona erecek olan Crivella ise suçlamaların siyasi olduğunu savundu. Bolsonaro'ya yakınlığıyla tanınan Crivella, eşcinselliği 'korkunç bir kötülük' diye niteleyince tepki çekmiş, destek oranları giderek azalmıştı.

Crivella'nın tutuklanması, 2018 yılındaki seçimleri yolsuzluk karşıtı bir gündemle kazanan Bolsonaro için de bir darbe niteliğinde. Bolsonaro, Crivella'yı yeniden aday olup kaybettiği belediye seçimlerinde desteklemiş, ikilinin geçtiğimiz şubat ayında Evanjelik Hıristiyanlar arasında düzenlenen bir etkinlikte birlikte dans ettiği görüntüler basınla paylaşılmıştı. (DIŞ HABERLER)