Bolsonaro, Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfretti

Oy oranları düşen ve 2022 seçimlerine 'hile karıştırılacağını' iddia eden Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı için küfürlü ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da oy oranları düşerken gelecek yılki seçimler hakkında şimdiden şaibe yaratmaya çalışan aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı'na küfretti. Bolsonaro, Facebook hesabında paylaşılan bir canlı yayın sırasında, Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı Luis Roberto Barroso için "o. çocuğu" dedi.

Video, kısa süre içinde hesaptan kaldırıldı ancak sosyal medyada birçok kez paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından seçim sistemi ile ilgili bir forumda konuşan Barroso, 'eylemlerinin böyle sorunlara yol açmasının, işini düzgün yaptığının bir işareti olduğunu' söyledi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump gibi, seçimi kaybederse hile gerekçesiyle sonucu kabul etmeyeceğinin işaretini veren faşist eğilimli lider, ülkenin elektronik oylama sisteminin hileye açık olduğunu savunuyor ve seçimlerin basılı oyların da kullanılacağı, karma bir yöntemle yapılmasını istiyor. Yüksek Seçim Mahkemesi, Bolsonaro'nun sosyal medyada 'seçim sistemine saldırıp Brezilya'nın demokrasisini tehdit ederek suç işleyip işlemediği konusunda' soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)