Bolsonaro durmuyor: Salgına karşı tedbir alan valilere 'tiran' dedi

Son 24 saatte 1290 kişinin öldüğü Latin Amerika Ülkesi Brezilya'da yine salgın tedbirlerini eleştiren aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sağlık önlemlerini uygulayan vali ve belediye başkanlarını 'tiran' diyerek niteledi. Bolsonaro, "Bazı tiranlar özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyor. Ama ben halkım için her şeyi yaparım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının yetersiz önlemler nedeniyle hızla yayıldığı ve son bir günde 1290 kişinin öldüğü, 47 bin 774 vakanın kaydedildiği Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yine sağlık tedbirlerini eleştirdi. Bolsonaro, Covid-19 salgınını kontrol altına almak adına karantina önlemlerini uygulayan vali ve belediye başkanlarını 'tiran' diye niteledi.

'SİLAHLI KUVVETLERE GÜVENEBİLİRSİNİZ'

Yerel yetkilerin 'özgürlükleri kısıtlamaya çalıştığını' savunan Bolsonaro, "Demokrasi ve özgürlük için silahlı kuvvetlere güvenebilirsiniz" dedi. Geçtiğimiz günlerde üçüncü kez sağlık bakanı değiştiren aşırı sağcı Devlet Başkanı, doğum günü vesilesiyle yaptığı konuşmada "Özgürlüğümüzden vazgeçeceğimizi düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Bazı tiranlar özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyor. Ama ben halkım için her şeyi yaparım" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 294 BİNİ AŞTI

Uzmanların, korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantına karşı uyarıda bulunduğu Latin Amerika ülkesinde Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre 294 bin 42 kişi öldü, Covid-19 vaka sayısı 11 milyon 998 bin 233'e yükseldi. Salgın yönetimindeki yetersizliği nedeniyle daha önce birçok kez eleştirilen Bolsonaro, mart ayı başındaki konuşmasında yine kısıtlamalara tepki göstermiş, halka 'sızlanmayı bırakmaları gerektiğini' söylemişti. (DIŞ HABERLER)