Bolsonaro: Covid-19 aşısı yaptırmayacağım

Korona virüsü salgınında tedbirleri önemsememesiyle sıkça gündeme gelen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, aşı programlarına 'şüpheyle yaklaştığını' öne sürerek Covid-19 aşısı yaptırmayacağını söyledi. Maske kullanmadığı için birçok kez eleştirilen Bolsonaro, maskelerin etkinliğine dair 'çok az sayıda kanıt olduğunu' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünü salgınını hafife alması ve tedbirleri önemsememesi nedeniyle eleştirilen Brezilya'nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Covid-19 aşısı yaptırmayacağını söyledi ve aşı olmamanın kendisinin 'bireysel hakkı olduğunu' savundu. Aşı programlarına 'şüpheyle yaklaştığını' aktaran Bolsonaro, ülkede korona virüsü aşısının zorunlu tutulması ihtimalinin 'olası olmadığını' dile getirdi. 

'MASKELERİN ETKİNLİĞİNE DAİR AZ KANIT VAR'

Daha önce de birçok kez maskesiz görüntülenen Brezilya Devlet Başkanı, maskelerin 'virüsün bulaşmasını engellediğine dair çok az sayıda kanıt olduğunu' iddia etti. Temmuz ayında Covid-19'a yakalanan Bolsonaro, bir Twitter paylaşımında aşının yalnızca 'köpeği için gerekli olacağını' söylemişti. (DIŞ HABERLER)