Boğaziçi'nin yeni rektörünün sahte hesabı ifşa oldu

Haliç Üniversitesi'nden Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Melih Bulu'nun sahte isimle açtığı Twitter hesabı üzerinden öğrencilerini kopyacılıkla suçlayıp ardından gerçek hesabını kullanarak sahte hesabını beğendiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ocak 2020'de Haliç Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan ve AK Parti'den milletvekili adayı da olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması tepki çekti. 

Sosyal medyada tepkiler yayılırken gazeteci Metin Cihan, Melih Bulu'nun sahte isimle açtığı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara dikkat çekti.

Haliç Üniversitesi Rektörlüğü sırasında uzaktan yapılan sınavlar sırasında kameraların açık olmasına karar veren Melih Bulu'ya çok sayıda öğrenci tepki göstermişti. Melih Bulu'nun bazen kendi gerçek hesabıyla bazen de 'yesozum' adıyla açtığı ikinci hesabıyla öğrencilere yanıt verdiği ve kendi kendini övdüğü iddia edildi. 'yesozum' hesabından yapılan paylaşımları sadece Melih Bulu'nun beğendiği de anlaşıldı. 

Melih Bulu'nun, sahte hesabı olan 'yesozum' üzerinden tepki gösteren öğrencilerini kopyacılıkla suçlaması, ardından da gerçek hesabıyla 'yesozum'un paylaşımını beğenmesi dikkat çekti. 

Metin Cihan, Melih Bulu'nun ikinci bir hesabının olduğunu 'opullukcu' isimli bir kullanıcının paylaşımı sayesinde fark ettiğini belirtti. Cihan, 'yesozum' hesabına, Melih Bulu'ya ait olduğunu bilmediği için "Sen kimsin ya @yesozum kim nerde senin rektörün oluyor? Bıraksana burda neyin şovunu yapıyorsun babanın oğlu mu rektör" diye tepki gösteren bir kullanıcıyla ilgili de şunları yazdı: 

"Şu menşın o kadar masum ki.. @yesozum'un rektör @melihbulu'nun fake hesabı olduğunu bilmiyor. "babanın oğlu mu" diye soruyor. evet, babasının oğlu." (HABER MERKEZİ)