Boğaziçi'nde direniş 429'uncu gününde

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 292'nci, atamalara karşı direniş ise 429'uncu gününe girdi.

Fotoğraf: Tolga Sütlü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'de Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 429'uncu gününde Boğaziçili akademisyenler bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu'nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci'yi protesto ettiler.

Direnişin 62'nci haftasında yayımlanan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün 8 Mart 2022, Salı, Dünya Kadınlar Günü! Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 1. yılı doldu ve 62. haftası devam ediyor. Bugün direnişin 429. günü.

Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yüz doksan dördüncü; 30 Temmuz günü gerçekleştirdiğimiz destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ı görevden almasının iki yüz otuz ikinci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla kampüse alınmayışının yüz kırk sekizinci, mahkemenin İnci'nin mesnetsiz ve hukuksuz nedenlerle Candan'ı işten çıkarmasına yönelik 16.02.2022’de yürütmeyi durdurma kararı verdiğinin öğrenilmesinin altıncı günü. Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının ise yüz on üçüncü günü !!!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 292. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz” yazan mor ve gökkuşağı renkli dövizler taşıdılar. Boğaziçi Üniversitesi’nin kadın akademisyenleri 292. nöbetlerinin ardından, Tarkan’ın “Geççek” şarkısı eşliğinde rektörlük binasının önüne ellerindeki mor renkli dövizleri bıraktılar." (HABER MERKEZİ)