Boğaziçi'nde direniş 1030’uncu gününde

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 699’uncu, atamalara karşı direniş ise 1030’uncu gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'de Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu'nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 1030’uncu gününde Boğaziçili akademisyenler bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu'nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci'yi protesto ettiler.

30 Ekim 2023 Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri 699’uncu nöbetinde şu ifadelere yer verildi:

‘’Bugün 30 Ekim 2023, Pazartesi. Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş 34’üncü ayı bitiyor. Bu hafta direnişin 148’inci haftası; bugün direnişin 1030’uncu günü.

İlgili kurulların hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yedi yüz doksan beşinci, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının yedi yüz on dördüncü, buna karşı açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin üç yüz altmış dördüncü, Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin yüz elli yedinci; Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz gerekçelerle dönem başladıktan sonra görevden alınmasının üç yüz yetmiş sekiznci; daha önce iki kez görevden alınan ve mahkeme kararları ile iki kez göreve iade edilen Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ın üçüncü kez görevden alınmasının yüz sekizinci günü’’.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 1030’uncu kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “1000 Kere Söyledik”, “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Tolga Sütlü fotoğrafı taşıdılar.