Boğaziçilileri tehdit eden ilahiyat dekanı hakkında suç duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini ve öğrencilerini sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Boğaziçi Üniversitesi'ne dışarıdan Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı eylemlerine devam eden akademisyenlere ve öğrencilere yönelik sosyal medya hesabından, “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” mesajını paylaşan Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan doktor Serdar Kaya, “Şahıs söz konusu paylaşımı ile halkın belirli bir kısmını alenen tahrik ve tehdit etmektedir. Şahıstan bir Türkiye vatandaşı olarak şikayetçiyim” dedi.

‘KİMSE ŞİDDETİ VE AYRIMCILIĞI AŞILAYAMAZ’

Savcılık tarafından TCK 216’da düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla kayıt altına alınan suç duyurusuna ilişkin Kaya, “İnsanlar hayata kast edecek çağrılar yapabiliyorlar. Ben buna engel olmak istedim” dedi ve şunları söyledi:

“Benim kızım da Sabancı Üniversitesi’nde okuyor. Tehdit edilen çocuklar benim kızımın arkadaşı. Bu tehditler bana, kızıma, bize. Burada susacak bir durum da yok. Birileri ‘oluk oluk kan akıtacağız’, ‘sizi öldüreceğiz’ diyebiliyor. Bu nedir? Ne oluyoruz. Bu nasıl bir ötekileştirme ve nefret? Bunlar çok tehlikeli. Kimse şiddeti ve ayrımcılığı aşılayamaz.”