Boğaziçi Üniversitesi'nden 97 öğrencinin yargılandığı dava başladı

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasına karşı düzenlenen protestolar nedeniyle 97 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına karşı 1 Şubat'ta düzenlenen protestolar sırasında gözaltına alınan 97 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Öğrencilerin kimlik tespitinden önce avukatlar derhal beraat talep etti. Duruşma öğrencilerin beyanlarıyla devam ediyor.

Yıldız Dayanışması, Boğaziçi Öğrenci Meclisi, İstanbul Üniversitesi Dayanışması, İstanbul Teknik Üniversitesi Dayanışması, Koç Üniversitesi Dayanışması ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, yargılanan arkadaşlarına destek olmak duruşma öncesi adliye binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı açıklamada, “Boğaziçi direnişi yargılanamaz” pankartı açıldı. Öğrenciler sık sık, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek” ve “Berke’ye Ferit’e özgürlük” sloganları attı.  

'YERLERDE SÜRÜKLENDİLER, DARP EDİLDİLER'

Açıklamada konuşan öğrencilerden Şevin Ulusoy, 1 Şubat’ta arkadaşlarının gözaltına alınırken yerlerde sürüklendiğini ve darp edildiklerini aktardı. Ulusoy, dayanışmalarının ve inatlarının hala ilk günkü gibi yüksek olduğunu belirterek, “O gün aşağıya bakmadık. Gözaltılar ve tutuklamalar da direnenlerin dayanışmaya olan inancını yenemediler. Haklı ısrarımızı gördüler. Arkadaşlarımızı alacağız derken ki kararlılığımızı da gördüler. Kayyumları göndereceğiz diyen, söz, yetki ve kararın üniversitelerde olduğunu diyen bizleri, gözaltılarla, ev hapisleriyle ve tutuklamalarla karşı karşıya bıraktılar. Bugün ise Berke ve Ferit 21 gündür tutuklu" diye konuştu. 

'İLK GÜNKÜ İRADEMİZLE BURADAYIZ'

Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ve polislerin öğrencilerin üniversitede kurmak istedikleri çadırlara müdahalesini hatırlatan Ulusoy, şunları söyledi: “Saray rejimi adeta kampüs kampüs öğrenci avına çıkmış durumda. Ama bilinmelidir ki biz hala ilk günkü irademizle buradayız. Bizi yargılamaya çalışıyorlar. Ama Boğaziçi’nin yargılanamayacağını, 1 arkadaşımızı mücadelemizle geri aldığımızla gösterdik. Davalarla yıldırmaya çalışsanız da kayyum Melih’i gönderdiğimiz gibi Naci’yi de göndereceğiz. Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz." (MA)