Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri nöbetlerine çevrimiçi devam etti

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Melih Bulu'nun atanmasının ardından rektörlük binasına sırtlarını dönerek nöbet tutan öğretim üyeleri kısıtlamalar nedeniyle nöbetlerine çevrimiçi devam ettiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversiteye rektör olarak Melih Bulu'nun atanmasından beri devam ettikleri nöbetlerini sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle çevrimiçi ortamda gerçekleştirdi.

Önceki 84 nöbette Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu'yu protesto eden akademisyenler, çevrimiçi gerçekleşen 85'inci nöbette de arka plana Rektörlük binasını alarak sırtlarını döndü ve alkışlarla Melih Bulu'yu protesto etti. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolarda yüzlerce öğrenci gözaltına alınmış, onlarca öğrenci tutuklanmış ve ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri de her iş günü Rektörlük binasının önünde sırtlarını dönerek Bulu'yu protesto ediyordu. (HABER MERKEZİ)