Boğaziçi Üniversitesi kameralarla donatıldı: #BuluBiziGözetliyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne çok sayıda kamera yerleştirildi. Kampüs çevresinde de polislerin bulunduğunu belirten öğrenciler #BuluBiziGözetliyor etiketiyle sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolar sürerken, kampüse çok sayıda güvenlik kamerası yerleştirildiği ve çevreye de çok sayıda polis yerleştirildiği belirtilddi.

Boğaziçi öğrencileri sosyal medyadan kameraları paylaşarak tepki gösterdi. #BuluBiziGözetliyor etiketiyle Twitterdan paylaşılan mesajlarda, "Boğaziçi'nde kampüs çevresi ağır silahlı polislerle, içi de kameralarla donatıldı. Güvende hissetmiyoruz", "Kampüslerde her yerde sivil ve güvenlik dolu olması yetmedi kapanma fırsat bilinerek okulun her köşesine kameralar takıldı", "Boğaziçi göz altında! Güvenli alanımızdaki polis varlığı yetmiyormuş gibi kampüslerimize onlarca kamera taktırıp bizleri sürekli gözetlemeye çalışan Melih Bulu kameralara ilişkin ihaleyi ocak ayında açmıştı" mesajları paylaştı.

Boğaziçi Dayanışması hesabından da "Geldiği günden beri okulumuzu açık cezaevine dönüştürme yolunda icraatlarına devam eden kayyum Melih Bulu şimdi de kampüs kapılarını değiştirip kamera sayısını arttırıyor. O kapılar da, kameralar da sonunu değiştiremeyecek! Direniş sürecek!" mesajı verildi. (HABER MERKEZİ)