Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri nöbete ara verdi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri "Üniversitemizdeki bahar tatili boyunca nöbetlerimize ara veriyoruz. Salgın kısıtlamaları sona erdiğinde yine sizlere Güney Meydan’dan sesleneceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör olarak Melih Bulu'nun atanmasından beri devam ettikleri nöbetlerine ara verdi. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle eylemlerini sanal ortamda devam ettiren akademisyenler, 89'uncu buluşmalarını gerçekleştirdi. 

Akademisyenler bugünkü buluşmada şu açıklamayı yaptı:

"Bugün 7 Mayıs Cuma. Direnişimizin 124, nöbetimizin 89. günündeyiz. Salgın önlemlerinden dolayı bu hafta nöbetlerimizi sanal ortamda gerçekleştirdik.

Geçen hafta, 29 Nisan’da Güney Meydan’daki nöbetimizde, rektör atama kararından beri kurumumuza verilmiş olan hasarları ilk kez kamuoyuna duyurduk. Boğaziçi Üniversitesi’ne verilen her zarar, kurumumuzun ihlal edilen her ilkesi, kamuya verilen bir zarardır. Bu nedenle bu hafta da sosyal medyada gerçekleştirdiğimiz “Boğaziçi Hasar Raporu başlıklı bir kampanya” ile bu hasarları daha geniş bir kamuoyuyla paylaşmayı hedefledik. Akademik çalışmalarımıza şevkle devam ederken, kurumumuza verilen zararların takipçisi olmaktan, verilen zararları onarmak için çalışmaktan ve ilkelerimizi savunmaktan sakınmayacağız.

'BULU, KUMBAROĞLU, İNCİ, SÖNMEZ, KURAN VE EROĞLU'NUN İSTİFASINI TALEP EDİYORUZ'

Üniversitemizdeki bahar tatili boyunca nöbetlerimize ara veriyoruz. Salgın kısıtlamaları sona erdiğinde yine sizlere Güney Meydan’dan sesleneceğiz. Üniversitelerde tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörlerinin seçimle göreve gelmesi gerektiğini tekrar ediyoruz. Bir kez daha, atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz.

Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz. (HABER MERKEZİ)