Boğaziçi öğrencileri: Birlik ve dayanışma kayyım zihniyetini rahatsız ediyor

Gözaltına alınan arkadaşları için kampüste bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "Birlik ve dayanışma kayyım zihniyetini rahatsız ediyor" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri açıklama yaptı. Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, dün yapılan eylem sonrası bugün sabah saatlerinde arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Öğrenciler bugün hocalarına ve gözaltına alınan arkadaşlarına destek için üniversite kampüsünde bir araya geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu sabah gözlerimizi arkadaşlarımızın evlerine yapılan baskınla açtık. Bize reva görülen bu baskı yalnızca kayyımı savunmak, sadece demokratik taleplerimiz olduğu için ve demokratik alanlarımız gasp edilmesine yol açmak içindir. Bizler dün Boğaziçi öğrencileri olarak ve Türkiye'nin farklı okullarından desteğe gelen öğrenci ve emekçi arkadaşlarımızla ortak taleplerimizi belirtmek için toplanmıştık. Okulumuza atanan Melih Mulu hiçbir açıklama yapmadan öğrencilerin, bizlerin polisle karşı karşıya kalmasını sağladı. Polisin kapıları öğrencilere kapatmasının ardından bir süre ayrı kalsak da kampüsün içindeki arkadaşlarımıza uygulanan ablukayı kırmayı ve bir arada basın açıklaması yaparak eylemimizi sonlandırmayı başarabildik. Öğrencilerin bir araya geldiğinde neler başarabildiğini, dayanışmayla, mücadeleyle polisin kayyım şiddetini nasıl engellediğimizi gösterdik. Biz biliyoruz ki 'kurtuluş yok tek başına, ya hep beraberiz ya hiç birimiz.' Fakat gelin görün ki bu birlik ve dayanışma kayyım zihniyetini rahatsız ediyor. Arkadaşlarımızı çarşamba günü eyleme gelemeyecekleri şekilde tam iki gün gözaltında tutma kararı verdiklerini öğrendik. Öğrenciler arasında gösterilen dayanışma, baskı, abluka ve yıldırma politikalarıyla sindirilmeye çalışılsa da biz kayyımlara karşı, antidemokratik uygulamalara karşı sesimizi yükseltmeye, talebimizi yinelemeye devam edeceğiz. Bizler arkadaşlarımızın haklı olduğunu, kayyım atamasının haksız ve yanlış bir uygulama olduğunu biliyoruz." (HABER MERKEZİ)