Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan iki kişi için tutuklama kararı

İstanbul Kadıköy'deki Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta hakkında tutuklama kararı verildi. 6 kişi yurtdışına çıkış yasağı, 2 kişi ise ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Kararın açıklanmasının ardından polis adliye koridorunda avukatlara saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için 2 Şubat'ta İstanbul Kadıköy'de düzenlenen protestoda gözaltına alınan 23 kişinin emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. Savcılığa çıkarılan 23 kişiden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın adli kontrol talep ettiği 13 kişiden 11'i hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve ev hapsi, iki kişi hakkında ise sadece yurtdışına çıkış yasağı kararı alındı.

Savcılığın "görevini yaptırmamak için kamu görevlisine direnme" iddiasıyla tutuklama istediği 10 kişiden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta tutuklandı. Diğer 8 kişiden altısı yurtdışına çıkış yasağı, ikisi ise ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken polis adliye koridorunda avukatlara saldırdı. 

'BAŞ EĞMEYECEĞİZ'

Hakkında tutuklama kararı verilen Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. Akyüz "Hiçbir zaman biz başımızı eğmedik, yüzümüzü eğmedik. Bundan sonrasında da hem içeride, heem dışarıda baş eğmeyeceğiz. Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. 

'HERŞEY BOŞA, SUSTURAMAYACAKLAR'

Şilan Delipalta ise şöyle konuştu: "İki kişi tutuklandık. Bu memleketi ve üniversiteyi susturma çabasıdır. Herşey boşa. Memleketi de üniversiteyi de bizleri de susturamayacaklar. Herkese selamlar."

61 KİŞİNİN GÖZATLI SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için dün düzenlenen eylemde gözaltına alınan 61 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) Twitter'dan paylaştığı bilgiye göre gözaltına alınanların tümü Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

ÇHD, Vatan Emniyet'te bekleyen avukatlara gözaltı süresinin uzatılacağı ve ifadelerin bu gece alınmayacağı bilgisi verildiğini aktardı. Gözaltına alınan 18 yaş altı 4 kişi hakkında da savcılığın 'mevcutlu ifade' talimatı verdiği ve bugün Anadolu adliyesine çıkartılacakları bilgisi iletildi. (HABER MERKEZİ)