Bodrumlular elektrik faturalarını protesto etti: Ödeyemiyoruz

Bodrumlular, zamlı elektrik faturalarına isyan etti. Elektriğe yapılan yüzde 125 zam sonrası faturaları üç katına çıkan Bodrumlular, düzenledikleri eylemle zamların geri alınmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan Kemal Aslan, elektrik faturalarının üç katına çıktığını söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Yeni yıl öncesi elektrik ve doğal gaza gelen zamlar sonrası Bodrumlular, faturalara isyan etti. Normalde ödedikleri faturaların üç katına çıktığını söyleyen Bodrumlular, sosyal medya üzerinden bir araya geldi ve Aydem Elektrik Dağıtım şirketinin önünde fatura eylemi yaptı. 

Konacık Mahallesi’nde bulunan şirket binası önünde toplanan yüzlerce Bodrumlu hükümeti istifaya çağırdı. Eyleme yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi.

‘FATURALAR ÜÇ KATINA ÇIKTI’

Basın açıklamasını okuyan Kemal Aslan, elektrik faturalarının üç katına çıktığını söyledi. Bodrum’da hanelere ortalama asgari ücretin yarısı kadar fatura kesildiğini belirten Aslan, "Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse, bu yıl itibariyle bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir. Bodrum’da hanelere ortalama asgari ücretin yarısı kadar fatura kesildi. Tüm vatandaşa son günü şubatın ilk haftası olmak üzere ödeme tarihleri verildi. Asgari ücret ile geçinen bir hanenin böylesi bir faturayı ödeyip nasıl geçinmesini bekliyorlar?" diye sordu. En son 400 lira olarak ödediği faturasının bu ay 2 bin 400 lira olarak geldiğini belirten Aslan, “Yeni evliyim ve borç içindeyim. Benim ve annemin faturaları üç katına çıktı. Toplamda 20 bine yakın fatura geldi. İşsizim ve fatura ödeyecek durumda değilim. Artık gelinen noktada gelecek beklentimiz bile kalmadı. Kapılarımızı kilitlesek de hırsız eve giriyor" dedi.

EYLEME MUHALEFET PARTİ TEMSİLCİLERİ DE DESTEK VERDİ.

Eyleme ilişkin konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, hukuksal süreç başlatacaklarını söyledi. AK Parti hükümetinin politikaları yüzünden bu durumun yaşandığını belirten Karahan, "Emekli 3 bin 250 lira maaş alıyor, 2 bin 500 lira elektrik faturası ödüyor. Bu AK Parti hükümetinin bitmişliğidir. Elektrik hizmeti artık devlet eliyle yürütülmelidir. Vatandaş artık zor durumda ve ‘geçinemiyorum’ diyor. Zamlara karşı çıkacağız her daim" diye konuştu.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ise yaptığı açıklamada, "Bu faturalar fahişin de ötesindedir. Zamların hemen geri çekilmesini talep ediyoruz. Bodrumlular güzel bir cevap verdi. Bugün hemen acil olarak hükumeti erken seçime davet ediyoruz. İlk seçimde halk bunlara sandıkta cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

‘DEVLET VERDİĞİ ZAMMI GERİ ALDI’

DEVA Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, hükumetin yanlış politikaları nedeniyle halkın mağdur olduğunu söyledi. Billorer,"Burada insanlar mağdur edilmiş durumda. Bu mağduriyetin derhal giderilmesi, zamların geri alınması lazım. İnsanların yaşamsal gereksinimi olan elektrik, insanların canını yakmaya başlamış. İnsanların giderleri artıyor ama gelirleri artmıyor. Bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Sabriye Cengiz adlı vatandaş ise evde olmamalarına rağmen faturalarının yüksek geldiğini belirterek, "Evde iki kişi yaşıyoruz. Geçen ayki elektrik faturamız 334 lira geldi. Bu ayki ise 1400 lira… Devlet verdiği zammı geri aldı. Hiç vermeseydi daha iyi olacaktı. Mağduruz ve ödeyemiyoruz" diye konuştu.