Bodrum'a akın var: 48 saatte 30 bini aşkın araç giriş yaptı

Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da bayram hareketliliği yaşanıyor. Otellerin doluluk oranının yüzde 60'lara çıktığı Bodrum'a son 48 saatte 30 binden fazla araç giriş yaptı.

Fotoğraflar: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi uzun araç kuyrukları oluştu. İlçeye son 48 saatte 30 binden araç fazla giriş yaparken, jandarma ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

DHA'nın haberine göre; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Oktay Boydak, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, denetimleri yerinde takip etti.

Kaymakam Çit, vatandaşlarla bayramlaşıp, araç sürücülerine trafikte dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Jandarma ekipleri de vatandaşa kolonya ve şeker ikram edip, trafik kurallarının yazılı olduğu broşürler dağıttı. Ekipler, rutin trafik denetiminin yanı sıra narkotik köpeği 'Uçak'ın desteğiyle narkotik ve asayiş uygulamaları da yaptı.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE 60'LARA ÇIKTI

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin ise sezonun bayram heyecanıyla başladığını söyledi. Hava sıcaklarının artmasıyla birlikte otellerin bir kısmının açılmaya başladığını belirten Şahin, bayram için son dakika rezervasyonlarının gelmeye devam ettiğini ifade etti. 

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin

Sezonun nisan ayıyla birlikte ilk defa erken açıldığını kaydeden Şahin, "Eğlence sektöründe belli mekanlar, oteller erken açmaya başladı. Bundan dolayı da şu anda bir hareketlilik var. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 60'lar civarında. Oda ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok; yerlerimiz mevcut. Bodrum'da her bütçeye uygun tatil var. Uçaklar dolduğu sürece uçak firmaları ek seferler koyabiliyor. Bodrum'a geçtiğimiz gün ilk kruvaziyer geldi ve içerisinde yaklaşık 500 turist vardı. Bodrum sezona hazır, misafirlerini ağırlamayı bekliyor ve kruvaziyerler gelmeye devam edecek" diye konuştu.

Konya'dan Bodrum'a tatil için geldiklerini söyleyen Taner Can Demir de "Tatil için buradayız, Muğla ve Bodrum'u seviyoruz. 3 gün tatil yapacağız" dedi. 

(HABER MERKEZİ)