Bodrum'a 200 bin kişilik arıtma tesisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma tesisleri kapasite artış projesiyle Bodrum'da arıtma kapasitesini 200 bin kişiye çıkaracak.

Proje kapsamında Gümbet’te bulunan atıksu arıtma tesisinin mevcut kapasitesi yaklaşık üç kat, Gümüşlük atıksu arıtma tesisi kapasitesi de yaklaşık dört kat arttırılacak. 
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum ilçesinde yer alan Gümbet ve Gümüşlük mahallelerinde başlattığı atıksu arıtma tesisleri kapasite artış projesiyle, arıtma kapasitesini 200 bin kişiye çıkaracak. Projenin 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

Proje kapsamında yaklaşık 147 milyon TL yatırımla Gümbet ve Gümüşlük mahallelerinde bulunan atıksu artıma tesislerinin kapasiteleri artırılarak 200 bin kişiye hizmet vermeleri sağlanacak. 2022 yılı ortalarında tamamlanarak hizmete sunulması planlanan çalışmalar kapsamında Gümbet’te bulunan atıksu arıtma tesisinin mevcut kapasitesi yaklaşık üç kat, Gümüşlük atıksu arıtma tesisi kapasitesi de yaklaşık dört kat artırılacak. 

ARITMADAN ELDE EDİLEN SU YEŞİL ALANLARIN SULANMASINDA KULLANILACAK

ANKA'nın haberine göre bu tesislere monte edilecek olan MBR sistemi ile birlikte tesislerde ileri düzeyde arıtma yapılacak ve elde edilen su, yeşil alanların sulamasında kullanılacak. Çalışmalar kapsamında kaba ızgara kanalı ve dağıtım yapısı betonarme işleri, İnce elek kanalı betonarme işleri gibi teknik kısımlar tamamlandı. Projede devam eden çalışmalar kapsamında genel tamamlanma oranı yüzde 13’e yükseldi. Çalışmaların 2022 yılı ortalarında tamamlanıp tesislerin tam kapasite ile hizmete sunulması amaçlanıyor.