Bodrum Belediyesi’ne polis operasyonu

Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlükleri iddiasıyla Emniyet KOM Müdürlüğü tarafından operasyon başlatıldı. Polis, belediyenin İmar Müdürlüğü'nde arama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Bodrum Belediyesi'ne İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan Oktay Kaya'nın şikâyeti üzerine operasyon başlatıldı.

Görevinden uzaklaştırılan Oktay Kaya önceki gün savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. Alınan bilgiye göre Kaya dilekçesinde, Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlüklerine ilişkin birçok iddiada bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, savcılığın talebi üzerine akşam saatlerinde Bodrum Belediyesi'nde inceleme başlattı. 40 kişilik polis ekibi Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü'nü kapattı. İçeride bilgisayar kayıtları, evraklar ve belgelerin incelendiği kaydedildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: İŞLEMLER HER TÜRLÜ DENETİME AÇIK 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ve İmar Müdürü Melike Yapıcı Topuz'un da binada olduğu öğrenildi.

Polis aramasına ilişkin Bodrum Belediyesi'nden ise açıklama yapıldı. Eski personelin iddiaları doğrultusunda savcılığın talep ettiği belgelerin emniyete verildiği ifade edilen açıklamada, "Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları doğrultusunda idaremizce inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna yansıyan hususlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilmektedir. Konuya ilişkin gözaltına alınan bir personel ya da yönetici bulunmamaktadır. Bodrum Belediyesi, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla yönetilmekte olup yapılan bütün iş ve işlemler mevzuat ve hukuka uygun olup her türlü denetime açıktır" ifadelerine yer verildi.

ARAMA 8 SAAT SÜRDÜ

Polisin Bodrum Belediyesi'nde yaptığı inceleme 8 saat sürdü. Ekipler çok sayıda dijital materyali yedekledi, bazı evraklara da el koydu.