Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için kimlik kontrolü yapılıyor

Akbelen Ormanı’nda maden genişletmesi için ağaç kesimine engel olmak isteyen İkizköylülere desteğe giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konvoylarının önünün kesilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda pazartesi sabahı başlayan ağaç kesimine karşı İkizköylüler'in mücadelesi sürüyor. Yaşam savunucuları ve köylülere destek için Bodrum'dan Akbelen Ormanı'na gitmek isteyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin çıkışında konvoylarının durdurularak kimlik kontrolü yapıldığını paylaştı.

ARAS: HİÇBİR ZAMAN OLMAYAN KİMLİK KONTROLÜ YAPILIYOR

Twitter hesabından video yayınlayan Ahmet Aras, "Şu an burada uçağa yetişecek olan var, hastanelere gidecek olan var. Biz burada savaşa gitmiyoruz herhalde, destek olmaya gidiyoruz. Asayiş problemi mi yaşatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uygulamaya tepki gösteren Aras, "Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için, Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Bu konvoyda Bodrum'un seçilmiş Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Bodrum'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından Bodrum Kent Konseyi'nin Başkanı, hukukçular ve vatandaşlarımız var. Nedir bu zulüm? Kimi korumak için bu zulüm? Yazıklar olsun" dedi.