Bob Menendez'den Yunanistan'a: ABD, sizin yanınızda

Erdoğan'ın Atina'ya yönelik 'füze' açıklamalarını eleştiren Menendez, "Erdoğan'ın füzelerinin gölgesinde yaşayan vatandaşlara sesleniyorum: ABD'nin sizin yanınızda olduğunu unutmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu’nun Demokrat Partili Başkanı Senatör Bob Menendez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya yönelik 'füze' açıklamalarını eleştirdi. Söz konusu açıklamaların 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen Menendez, uluslararası topluma seslenerek "Türkiye'yi uluslararası hukuku ihlal etmesinden dolayı sorumlu tutmaktan çekinmeyin" dedi.

ABD'li senatör, Washington yönetimi ve uluslararası topluma, 'Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile artan bağları, baskıcı ve anti-demokratik uygulamaları ile insan hakları ihlalleri nedeniyle hesap vermesi için somut adımlar atma' çağrısında bulundu.

'PES ETMEYİN'

Menendez, şöyle konuştu: "Erdoğan'ın saldırganlığı karşısında Amerikan değerlerini savunmaktan korkmayın. Türkiye'yi uluslararası hukuku ihlal etmesinden dolayı sorumlu tutmaktan çekinmeyin. Erdoğan'ın füzelerinin gölgesinde yaşayan vatandaşlara sesleniyorum: ABD'nin sizin yanınızda olduğunu unutmayın. Ve Türkiye'de hala özgür, demokratik bir gelecek ümidini sürdüren insanlara sesleniyorum: Pes etmeyin. Sizin cesaretinizle bir gün yakında vatanınıza barış ve refah geri dönecektir.”

'F-16 SATIŞINI ONAYLAMAYACAĞIM'

Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık yakmayacağını bir kere daha dile getiren Menendez, "Erdoğan, saldırı kampanyasını durdurana kadar Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağım" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABD'yi de hedef almıştı. Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok.

Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle." (DIŞ HABERLER)