BM: Ukrayna'da 13'ü çocuk, en az 256 sivil öldü

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: Ukrayna'da perşembeden beri 13'ü çocuk, en az 136 sivil öldü.

Sivillerin Ukrayna-Polonya sınırından geçişleri devam ediyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Rusya'nın geçen hafta başlayan harekatından bu yana 13'ü çocuk, en az 136 sivilin öldüğünü, 400 kişinin ise yaralandığını açıkladı. OHCHR sözcüsü Liz Throssell, can kaybı ve yaralanmaların Donetsk ve Luhansk bölgelerinde yoğun şekilde görüldüğünü söyledi. Throssell, "Gerçek sayıların çok daha yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

BM Mülteciler Ajansı (UNHCR) ise perşembeden beri 660 binden fazla kişinin ülkeden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı. Bazı kişilerin Polonya'ya girmek için 60 saate yakın beklediği belirtili. UNHCR, Romanya sınırında ülkeye giriş yapmak için bekleyenler sırasının 20 kilometre uzunluğunda olduğunu ekledi. Polonya ise pazartesi günü ülkeye 100 bin kişinin giriş yaptığını, bunun yeni bir rekor olduğunu ifade etti.

BM Dünya Gıda Programı (WFP) ise Ukrayna'da 3.1 milyon kişiye yardım sağlayabilmek için bölgedeki çalışmalarını artırdığını açıkladı. WFP sözcüsü Tomson Phiri "Bölgede gıda kaynakları giderek azalıyor" diye konuştu. (BBC Türkçe)

Etiketler ukrayna rusya siviller