BM: Suriye'nin kuzeybatısındaki çatışmalarda 1 haftada 50'den fazla kişi öldü

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Suriye'nin kuzeybatısına düzenlediği misyonun ardından açıklama yaparak bir haftada çatışmalarda 15'i çocuk 50'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM), geçen hafta, 2019'dan bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilen İdlib'de devam eden insani müdahaleyi değerlendirmek için ülkenin kuzeybatısına yönelik misyonunu tamamladığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, "İnsani yardım ortaklarımız ve yerel sağlık yetkilileri, çatışmaların 15'i çocuk olmak üzere 50'den fazla kişinin ölümüne sebep olduğunu, 300'ün üzerine kişinin yaralandığını söyledi. Üç yardım çalışanı da ölenler arasında" ifadeleri kullanıldı.

'70 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ'

BM İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı David Carden'ın liderliğindeki kurumlar arası ekibin bir kabul merkezi ile Sham Cerrahi Hastanesi'ni ziyaret ettiğini aktaran OCHA, hastanede son çatışmalarda yaralanan 30 kadar hastanın tedavi gördüğünü bildirdi. Buna göre, ekip, sağlık çalışanları ve yerinden edilen ailelerle de görüşmeler yaptı.

OCHA'nın paylaştığı bilgilere göre, çatışmalar sebebiyle yaklaşık 70 bin kişi yerinden edilirken, yaklaşık 20 sağlık tesisi ve 17 eğitim tesisi de çatışmalardan etkilendi. OCHA, konuya ilişkin açıklamasında, kurumun 17 bin kişiye gıda yardımı ve 800'den fazla aileye kalacak yer ve diğer temel malzemeleri sağladığını aktardı.

AA'nın aktardığına göre, İdlib'deki çatışmalar 5 Ekim'de Perşembe günü ülkenin orta kesiminde Humus ilindeki harp okulunda Suriye ordusuna ait bir mezuniyet törenine düzenlenen saldırıdan sonra yoğunluk kazanmıştı. (DIŞ HABERLER)