BM: Nijerya’da en az 8,4 milyon kişi insani yardıma muhtaç

BM'ye bağlı kuruluşlar Nijerya’nın kuzeydoğusunda silahlı örgütlerin etkin olduğu bölgelerde en az 8,4 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamaya göre, Nijerya'da 8,4 milyondan fazla kişinin insani yardıma ve korumaya ihtiyacı olduğu açıklandı. Boko Haram gibi silahlı örgütlerin etkin olduğu Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde insani durumun giderek kötüleştiği kaydedildi. 

Bu bölgelerde gıda güvenliği ve beslenme için 1 milyar dolardan fazla mali kaynağa ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, "2021'deki felaketi önledikten sonra çabalar sürdürülmezse kuzeydoğu Nijerya halkı için tehlike yeniden beliriyor" denildi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği saldırılar sonucu en az 20 bin kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Ülkede, saldırılar ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. (AA)