BM-Musk arasında açlık tartışması: BM, Musk'ın 6,6 milyar dolarının nasıl harcanabileceğini anlattı

BM'nin gıda şefi David Beasley, Elon Musk'ın '6 milyar dolar açlığı nasıl çözecek söylesinler vereyim' sorusunu yanıtladı. Bu miktarın dünyadaki açlık felaketini engelleyebileceğini öne sürdü.

David Beasley
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li iş insanı Elon Musk ile Birleşmiş Milletler (BM) arasındaki polemik devam ediyor. Bu sefer BM, Musk'ın '6 milyar dolarla açlık nasıl çözülecek anlatsınlar vereyim' sorusuna yanıt verdi. 

BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley’nin Jeff Bezos ve Elon Musk gibi dünyanın en zengin isimlerine seslenerek “6 milyar dolar verin, Dünya’daki açlık sorununu çözelim” demesi ile Musk-BM tartışması başladı. ABD'li milyarder Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'BM'nin bu paranın krizi nasıl çözeceğini kanıtlaması halinde Tesla hisselerini derhal satacağını' söyledi. Şimdi ise Beasley, 'nasıl çözüleceği' sorusunu yanıtladı.

BM Gıda Şefi, Twitter üzerinden yaptığı uzun açıklamada bir 'özet plan' hazırladı ve Musk'ı da bu paylaşımına etiketledi. Planın içinde söz konusu 6.6 milyar dolarlık paketin kıtlığın yaşandığı 43 ülkedeki 40 milyon insana paylaştırılacağı ve böylece büyük çaplı bir felaketin engellenebileceği yer aldı. Beasley, net kişisel serveti 311 milyar olan, yani BM gıda şefinin çağrısını tek başına servetinin yüzde 2'siyle karşılayabilecek olan Musk'ın söz konusunu 6,6 milyar dolarının dağılıma dair de konuştu. Toplam 2 milyar doların gıdaya, 3.5 milyar doların gıda alıp dağıtıma, 700 milyon doların gıda programlarına ve 400 milyon doların ise koordinasyona harcanacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER)