BM Genel Sekreteri Guterres, 6 yıl sonra ilk kez Irak'ta

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, başkent Bağdat'ta Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüştü. Guterres, "Iraklılar, siyasi ve güvenlik açıdan tüm zorlukların üstesinden gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 6 yılın ardından ilk kez Irak'ı ziyaret ederek başkent Bağdat'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi. Guterres, 'Iraklıların siyasi ve güvenlik açıdan tüm zorlukların üstesinden geleceğini' söyledi.

AA'nın haberine göre, Guterres ve Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, görüşme sonrası kameraların karşısına geçerek kısa birer açıklama yaptı. Guterres, burada yaptığı açıklamada, "Irak'ı ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Iraklıların siyasi ve güvenlik açıdan tüm zorlukları aşacağından eminiz" dedi. Guterres ayrıca 'yurt dışında bulunan Iraklıların ülkeye dönüşünü sağlamak için Irak hükümetinin harcadığı çabaları takdir ettiklerini' belirtti.

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İLE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLÜDÜR'

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de görüşme sonrası yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres'in Irak'ı ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "BM ile ilişkilerimiz güçlüdür. BM Genel Sekreteri ile iç meselelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirme imkanımız olacak" dedi.

GUTERRES, IKBY'NİN BAŞKENTİ ERBİL'İ DE ZİYARET EDECEK

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Bağdat temasları kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer hükümet yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Guterres, buradaki temaslarının ardından yarın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'e geçecek. BM Genel Sekreteri'nin bu ziyaret kapsamında Ninova Vilayeti’nde bulunan göçmen kamplarını ziyaret etmesi de bekleniyor. (DIŞ HABERLER)