BM: Afrika Boynuzu'nda 13 milyon kişi açlıkla karşı karşıya

Dünya Gıda Programı, Afrika'da 13 milyon kişinin kıtlık koşullarıyla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Eritre, Cibuti, Somali ve Etiyopya ülkelerinin yer aldığı Afrika Boynuzu'nda yaklaşık 13 milyon kişinin şiddetli açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Bölgedeki kuraklığın mahsulleri etkilemesi ve gıda fiyatlarına zam oranları nedeniyle milyonlarca ailenin temel gıdaya erişmekte güçlük çektiğini duyuran WFP, bu durumun topluluklar arasında çatışmalara da neden olduğunu kaydetti.

WFP Doğu Afrika Temsilcisi Michael Dunford bugün yaptığı açıklamada, "Kuraklık nedeniyle hasatlar mahvoluyor, çiftlik hayvanları ölüyor. Afrika Boynuzu'nda açlık artıyor" diyerek başta ABD olmak üzere ülkelere yardım çağrısında bulundu. Açıklamaya göre, söz konusu kuraklık koşulları, Etiyopya'nın güneyi, Kenya'nın kuzeyi ve Somali'deki orta-güney bölgelerinde etkili olurken temel gıda fiyatlarına zam ve artan enflasyon oranların da durumu daha kötüleştirdi.

Ailelerin bölgeden göç etmek zorunda kaldığını bildiren WFP, koşulların iklim krizi nedeniyle daha da kötüleşeceği konusunda uyardı. BM'den ekim ayında yayımlanan bir rapor, Afrika'da 100 milyonu aşkın "aşırı yoksul" kişinin iklim krizi nedeniyle bir felaketle karşı karşıya kaldığını vurgulamıştı. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da geçen hafta yaptığı açıklamada, Etiyopya'da altı milyonu aşkın kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ve yardımların en erken mart ayının ortasına kadar ulaştırılması gerektiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)