BM: Afrika Boynuzu ülkelerinde 20 milyon kişi kıtlıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Program’ı Afrika Boynuzu ülkelerinde 20 milyon kişinin kıtlık riski altında olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletlerin Dünya Gıda Program’ı (WFP), Afrika Boynuzunda Kenya, Somali ve Etiyopya’da 20 milyon insanın kıtlık riski altında olduğunu duyurdu. 

WFP'nin açıklamasına göre, aylardır aşırı kuraklıkla boğuşan bölge, insani bir krizin eşiğinde. Kuraklık, mahsul ve hayvancılığı etkileyen kuraklık, birçok insanı su ve gıda bulmak için evlerini terk etmelerine da neden oluyor.

WFP, yağış mevsiminde neredeyse hiç yağmurun gerçekleşmemesinin kuraklık yüzünden 2022’de dünyadaki aç insan sayısını 14 milyondan 20 milyona çıkabileceğini aktardı.

SOMALİ VE KENYA'DA KITLIK KOŞULLARI ARTIYOR

Açıklamada, Somali’nin nüfusunun yarısını oluşturan 6 milyon kişi aşırı seviyelerde gıda kriziyle karşı karşıya kaldıklarını ve mevcut koşulların devam etmesi durumda “çok ciddi bir kıtlığın” önümüzdeki aylarda meydana gelebileceği aktarıldı. Kenya’da ise yarım milyon insan kıtlık eşiğinde ve bu sayı son iki sene içerisinde dört katına çıktı.

Öte yandan, 17 aydır ordu ve Tigray milisleri arası çıkan savaşın pençesinde olan Etiyopya’da kötü beslenme sayısı tehlike eşiğine gelmiş durumda. WFP, önümüzdeki altı ay içerisinde bölgeye 473 milyon dolar yardımın sağlanması gerektiğini vurguladı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler WFP Afrika Boynuzu