Bloomberg: Erdoğan'a destek tüm zamanların en düşük seviyesinde

Amerikan haber kuruluşu Bloomberg, Türkiye'de son yapılan anketlerin sonuçlarını değerlendirdi. Haberde, "Erdoğan’ın anketlerdeki oranları tüm zamanların en düşük seviyesinde" başlığı kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye'de son yapılan anketlerde AK Parti'ye verilen desteğin 'tüm zamanların en düşük seviyesine indiğini' yazdı. Haberde, "Ekonomik sıkıntılar büyürken, Erdoğan’ın anketlerdeki oranları tüm zamanların en düşük seviyesinde" başlığı kullanıldı.

"Anketçilere göre, Türkiye hükümetin ekonomi yönetimi nedeniyle yaşanan düş kırıklığının ortasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AKP’ye desteğin geçtiğimiz ay tüm zamanların en düşük seviyesine indiğini söylüyor" denilen haberde şu yorum yapıldı: "Erdoğan'ın destekçilerinin büyük bir kısmı partisinden vazgeçti ama muhalefet partileri de şu ana dek, muhtemelen Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan bu seçmenlere bir yuva sunmakta başarısız oldu." 

Haberde MetroPOLL şirketinin son anket verilerine yer verilirken, kararsız seçmenler dışarıda bırakıldığında AK Parti'nin nisan ayındaki oy oranının yüzde 27'ye düştüğü belirtilerek "Bu, partinin kuruluşundan beri en düşük seviye" denildi. Bloomberg, "Erdoğan'ın kendisi de anketlerde görülmemiş bir düşüş yaşıyor. Anket şirketlerine göre, Erdoğan ile olası bir cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite farkı açılıyor” ifadelerini kullandı. 

Bloomberg'ün görüşüne başvurduğu Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki "Erdoğan'ın destekçileri için kırılma noktası, Naci Ağbal'ın mart ayında Merkez Bankası' başkanlığından alınmasının TL'deki yeni bir düşüşü tetiklemesiydi. İnsanlar, Erdoğan'ın ekonomideki radikal değişikliklerinin işleri daha iyiye götürmediğini anlamaya başladı" dedi.

MetroPOLL'ün Başkanı Özer Sencar ise AK Parti'ye desteğin düşmesinde ekonominin kötü yönetildiğine dair artan algının ve Merkez Bankası rezervleri konusunda muhalefetin yürüttüğü kampanyanın etkili olduğunu söyledi. Sencar, muhalefetin kararsız seçmenleri 'kendilerinin ülkeyi daha iyi yöneteceğine ikna etmesi' gerektiğini söylese de, "Fakat henüz görünürde bunun için bir aday yok" dedi. (DIŞ HABERLER)