Bloomberg: Avrupa'ya seyahatlerde aşılar için 'dokuz aylık geçerlilik süresi' gündemde

Brüksel'in, AB dışından seyahat edecek kişilerin Covid-19 aşılarını dokuz aylığına geçerli saymayı planladığı belirtildi. Bu yönde bir karar, yolcuların güçlendirici doz olmasını gerektirebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'da Covid-19 vakalarındaki artış sürerken, Brüksel'in seyahatler için aşılara dokuz aylık geçerlilik sınırlaması getirmeyi planladığı belirtildi. Buna göre Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere seyahat etmek isteyen kişilerin en az dokuz ay önce korona virüsü aşısı yaptırmış olmalarının talep edilmesi gündemde.

Bloomberg News'ün haberine göre Avrupa Komisyonu, Birlik üyesi ülkelere yeni seyahat kuralları için tavsiyelerde bulunacak. Aşılar için dokuz aylık sınırlamanın yanı sıra aşılı kişilerin seyahatine öncelik verilmesinin de önerileceği belirtiliyor. Komisyon'un aynı zamanda, üye ülkelere şu an için AB onaylı aşıları yaptırmış kişilere seyahat izni vermesini, 10 Ocak 2022'den itibaren de Dünya Sağlık Örgütü'nün listesinde yer alan diğer aşıları olmuş kişilere de kapılarını açmasını tavsiye edeceği aktarıldı. Üye ülkelere AB dışından seyahat edecek kişileri kapsayan yeni önerilere dair resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor. 

Aşılar için dokuz aylık sınırlama iddiası, Avrupa Birliği'nin halk sağlığı kurumu Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin karar değiştirerek riskli grupların yanı sıra tüm yetişkinlerin güçlendirici doz aşı yaptırmasını tavsiye etmesinin ardından geliyor. Vakaların artışa geçtiği Yunanistan'ın başbakanı Kiryakos Miçotakis de dün yaptığı açıklamada, AB'ye seyahat için güçlendirici doz şartı getirilmesini istemişti. (DIŞ HABERLER)