Blinken'den İsrail-Filistin politikasını eleştiren personele yanıt: 'Dinliyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bakanlık çalışanlarına gönderdiği e-postada, bakanlık içinde İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin benimsenen yaklaşım konusunda anlaşmazlıklar olabileceğini kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bazı bakanlık çalışanlarının Joe Biden yönetiminin İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin politikasını eleştirmesi ve Gazze'de ateşkes talebinde bulunması üzerine çalışanlarına bir eposta gönderdi.

Reuters'ın haberine göre, çatışmalar başladığından bu yana, Biden yönetiminin politikasını eleştiren en az üç telgraf, Vietnam savaşı sırasında oluşturulan kurum içi 'muhalefet kanalı' aracılığıyla bakanlığa iletilmişti. Söz konusu şikayet telgraflarında Biden'ın 7 Ekim'deki saldırıların ardından İsrail'e olan 'sarsılmaz desteği' eleştiriliyordu.

POLİTİKA KONUSUNDAKİ ANLAŞMAZLIKLARI KABUL ETTİ

Blinken, bu eleştiriler karşısında Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına gönderdiği epostada, çatışmaların çalışanlar üzerindeki duygusal etkisinin ve politika konusunda oluşabilecek anlaşmazlıkların varlığını kabul ederek, "Çoğunuz için bu krizin yol açtığı acıların, çok büyük bir kişisel etki yarattığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

'BAZILARININ YAKLAŞIMLARIMIZA KATILMAYABİLECEĞİNİ BİLİYORUM'

"Her gün bu krizde acı çeken bebeklerin, çocukların, yaşlıların, kadınların ve diğer sivillerin fotoğraflarını görmekten doğan ıstırap yürek parçalayıcı. Bunu ben de hissediyorum" ifadelerini kullanan Blinken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlıktaki bazı kişilerin benimsediğimiz yaklaşımlara katılmayabileceğini veya neyi daha iyi yapabileceğimizle ilgili fikirleri olabileceğini de biliyorum. Sizi dinlemek için Washington'da forumlar organize ettik ve müdürler ile ekipleri, geri bildirilerinizle fikirlerinizi duyabilmek için tüm dünyadaki noktalarda samimi tartışmalar yapılmasına teşvik ettik. Üst düzey yöneticilerden bunu yapmayı sürdürmelerini istedim. Dinliyoruz: Paylaştıklarınız, politika ve mesajlarımızda şekillendirici oluyor."

AÇIK MEKTUP: ACİL ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNUN

Demokrat Partili Başkan Biden'ın 2020 seçim kampanyasında çalışan 500'den fazla kişi, geçen hafta ortak bir açık mektup yayınlayarak Biden'dan acil ateşkes çağrılarını desteklemesini istemişti. Kongre'de çalışan bir grup kişi de çarşamba günü Kongre binasının önünde ateşkes çağrısında bulunarak bir nöbet düzenlemişti.

MILLER: POLİTİKAMIZI DEĞİŞTİRECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'ın dün yaptığı açıklamaya göre, Blinken, farklı bürolardan bir dizi çalışanla bir araya gelerek çatışmalara ilişkin politikayla ilgili ne düşündüklerini dinledi. Miller, "(Blinken) insanları geri bildirimde bulunmaları için cesaretlendiriyor. İnsanları eğer hemfikir değillerse seslerini yükseltmeleri konusunda cesaretlendiriyor. Bu, fikir ayrılıklarına dayanarak politikamızı değiştireceğimiz anlamına gelmiyor" dedi. (DIŞ HABERLER)