Biyogaz tesisine karşı direnen köylülerin avukatı beraat etti

Çapaklı'da yapılmak istenen 'Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Üretim Tesisi' projesine karşı direnen köylülerin avukatı Seçil Ege hakkında açılan davada mahkeme, Ege'nin beraatine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Çapaklı köyünde, Ege Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenen “Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Üretim Tesisi” projesine karşı direnen köylülerin avukatı Seçil Ege hakkında “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Salihli Adliyesi 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Seçil Ege ve avukatları katılırken, çevre aktivistleri de duruşmayı izledi.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Davada mahkeme Ege'nin üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek beraatine karar verdi. Beraat kararı duruşmayı izleyen çevreciler tarafından coşkuyla karşılandı. Duruşma sonrası adliye önünde bir araya gelen çevre örgütleri, Melih Yücel'in EGEÇEP için yazdığı "EGEÇEP” marşını seslendirdi.

Ne olmuştu?

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Çapaklı köyünde, Ege Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenen “Biyogaz Enerji Santrali ve Gübre Üretim Tesisi” projesi köylülerin tepkisine neden oldu. 2020 yılının temmuz ayında şirketin hukuka aykırı olarak yol çalışmasına başlamasına karşı çıkan bölge halkı, iş makinelerinin sahaya geçişini engelledi. Direniş çadırı kuran köylülere yönelik 23 Temmuz 2020 günü gerçekleşen jandarma müdahalesi sonucu ise çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

O gün orada bulunanlardan biri de o dönem Salihli Çevre Derneği Başkanı olan avukat Seçil Ege Değerli'ydi. Çapaklı'daki müvekkillerinin çağrısı üzerine özel aracıyla olayın yaşandığı alana giden avukat Değerli, aracını yol kenarına park ederek jandarmanın gözaltı işlemini takip etti. Aradan geçen iki buçuk yılın ardından ise avukat Değerli hakkında aracını yola park ederek “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. (DUVAR)